söndag, mars 29, 2009

Här mina vänner har ni receptet på bountykakan jag bjöd på här om dagen på jobbet (för er som inte smakat, den är TO DIE FOR):

Chokladkaksbotten:

4 ägg
6 dl socker
200 g smält smör
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 krm salt
½ tsk bakpulver

Smörj och bröa en långpanna, cirka 30 x 40 centimeter, eller använd bakplåtspapper. Rör samman ägg och socker. Rör ner avsvalnat smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, salt och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
Häll smeten i långpannan och bred ut smeten med en slickepott. Grädda kakbottnen mitt i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter.


Bountykräm:

230 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 g kokos
ca 120 g blockchoklad (behövs inte mer än det i alla fall tycker jag, dock är det ju gott om det blir över att doppa lite frukt eller liknande i det :)
2 tsk olja

Rör samman smör, florsocker, ägg och kokos till en mjuk och smidig kräm. Bred ut den över kakan när den kallnat. Smält blockchoklad och blanda i olja. Doppa en tesked eller liknande i den varma chokladen och strecka kakan ovanpå den ljusa krämen så att det blir ett fint rutmönster.
Sedan brukar jag låta den stå i frysen ett tag så att blockchokladen hinner stelna litegrann innan man skär den i bitar.



1 kommentar:

Ida sa...

hejsan.. nu måste jag juh hem å baka ;) mums!!!!